, .

CAD / CAM / CAE - софтуерни решения и технологии.

.

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Бюлетин

Анкета

Как да изглежда форума в частта, касаеща софтуера?
1. Да се раздели по категории - CAD, CAM, CAE
2. Да не се променя
3. Друго - отправете предложения

Окума OSP - цифрово управление.

Окума OSP - цифрово управление

 

 

 


През 1963 г. Окума разработи OSPIII, цифрово управление за металорежещи машини. През следващите 40 години, Окума продължи да развива и произвожда на световно ниво хардуер и софтуер за пълна окомплектовка на металорежещи машини Окума.

Окума развива, уточнява, конструира, произвежда и доставя услуги и всички критични компоненти на системите за контрол. Те включват ЦПУ хардуер и софтуер, интелигентни серво двигатели, вретено и серво мотори, въртящи се и линейни енкодери, операторски панели, както и I/O модули. Никой друг производител на металообработваща техника и машини не предлага подобни решения от - до.

Защо това е едно основно правило на философията на Окума?

Отговорът е прост. Мисия изисква критични приложения за пълен контрол на процеса на конструиране и производство - ЦПУ + машина.Този уникален подход към дизайна на металообработваща машина и резултатите от изпълнението са обособено предимство за клиентите на Окума- U неограничена производителност, надеждност и сервиз.

 

 

 

 

OSP P200 е отворена архитектура ЦПУ (Единственото наистина отворено ЦПУ)

Окума е съчетала де факто хардуер и софтуер, с нашиата доказана технология за контрол и сме създали единствената наистина отворена РС базирана ЦПУ система - P200.

Защо Окума развива интелигентното цифрово управление?

От Окума вярваме, че класическият модел на конструиране на ЦПУ, с процеса на внедряване и употреба е остарялДошло е време за монументална промяна в индустрията и то във всичките три области. Тази промяна е въз основа на няколко основни правила.

1.Да не се измисля това, което вече съществува. (Хардуер & Софтуер)

2.Да се използват някои технически и бизнес погледи към това, което е възможно днес и какво ще бъде възможно и в бъдеще.

3.Изчислителната мощност съществуваща днес, дава възможност за контрол на инструмента и машината, така че работата да бъде по-интерактивна, както в производството, така и е бизнес средата.

4.Изчислителна мощност съществуваща днес, дава възможност машината да взема сама находчиви решения, независими от човешка намеса.

5. Движение на машината и на крайния потребител в посока към самостоятелност.

             

 

Как управлението доказва своята интелигентност?

Интелигентност от конструкцията

Интелигентното цифрово управление е флуидна платформа, върху която се развива с новите технологии, дори когато една машина е на етап на производство от завода:

1.Дъното на ЦПУ-то е изградено по световните стандарти и се сътои от хардуер & софтуер (не измисляме това, което вече съществува)

А. това дъно е истински компютър, съвместим с приложения, които работят на стандартните настолни компютри, и разбира се на "Интелигентното цифрово управление" - предимството е гъвкавост, за да се конфигурира операционната среда, така че да отговори на нуждите на крайните потребители

Б. тази философия е в контраст с всички други производители на ЦПУ, които диктуват възможната среда на операционната система основана на тяхната концепция, а не на концепцията на крайния потребител

2.Флуидна Платформа - едно единствено процесорно решение остава технически текущо - ЦПУ-то ще нараства с новите технологии - то става по-умно, дори и когато още е на фабрично ниво - предимство е, че ЦПУ-то не е замразено и остава актуално в деня за доставка до клиента

3.Памет - 512 MB оперативна памет - 20GB твърд диск - 2GB капацитет на твърдия диск - 2MB памет на ниско ниво - предимство е премахването на скъпата памет и даваме възможност за ъпгрейд независимо от Окума

4.Ethernet - Интелигентно цифрово управление е съвместимо с компютър - Ethernet е стандартна процедура и работата и е идентична с друг компютър - предимство е лесното интегриране към фабриката и към корпоративната комуникация в електронна среда и събирането на данни в даденото предпритие

5. USB - Интелигентно цифрово управление включва 2 USB порта на операторския панел за използване от клиента - предимство е лесната интеграция на компютърната и промишлена периферия

 

 

 

Интелигентност чрез приложимост

Изчислителната мощност продължава да нараства и разходите намаляват, металообработващи машини ще стават по-интелигентни - по-гъвкави, по-адаптивни към променящите се условия и изисквания, по-лесно ще се програмират и използват, ще са по-продуктивни и независими от човешка намеса.

1.Все повече ще развива интелигентността в допълнителни стъпки

2.Окума разработи политика, която цели да предостави на нашите клиенти да се възползват от развитието на "интелигентни машинна за обработка" независим от Окума

3.Приноса към този процес ще дойда от различни източници

а)Задачата е прекалено голяма за една фирма

б)Творчеството и находчивостта ще идват от малки и големи компании, както и от академичните среди

4.Наистина отворената & флуидна платформа ще позволи на крайните потребители да се възползват от новите възможности, тъй като те ще станат достъпни от различни източници, и това ще доведе до различни конкурентни предимства.

 

 

 

По какво Интелигентното цифрово управление се различава от стандартното ЦПУ?

Ш ЦПУ способностите са замразени и вече остаряли в деня на на доставка при клиента

Ш Интелигентното цифрово управление ще израства с технологията, която позволява системата да се адаптира към променящите се изисквания на клиентите

Ш ЦПУ конструкцията е отражение на нуждите на клиентите, както се разбира от корпоративна организация за развитие.

Ш Интелигентното цифрово-програмно управление може да бъде персонализирано за крайния потребител, за да отговори на неговите потребности

Основни положения:


Приятелска концепция

Топлинната концепция е идеята, че топлинната деформация в машините и заготовките е приемлива; при условие, че знаете как да се стабилизират машинните размери.

Изграден с топлинно-симетрични блок компоненти, които могат да компенсират пресукване и изкривяването, причинени от околните температурни промени, машини Окума имат силно адаптивни топлинни характеристики.

Контролери и охлаждащи устройства,които отвеждат топлина и така свеждат до минимум влиянието и върху машината.

Окума е събрал огромно количество топлинни данни в своята тестова база.Въз основа на тези данни, нашата топлоизолационна система за компенсация на деформацията следи промените в температурата на околната среда и прави в реално време настройка за термична деформация в единиците от 0,1 μm.

Тази нова технология поддържа деформация на размерите в рамките на 10 μm по време на механичната обработка и с до 8 ° С температурни промени дава изключителни точност на обработка.

Система за предотвратяване на сблъсък

Окума разработи първата в света система за предотвратяване на колизии (CAS).

Новото поколение OSP200 ЦПУ, предлага "система за предотвратяване на колизии разполагаща с три пъти по-бързо изпълнение в сравнение с конвенционалните NC изчисления и имат система за отчитане на грешки при изчисляване на корекцията (ECC). Комбинирането на Окума оригиналната ОС в реално време и общата ОС, Окума осигурява "машини, които няма да катастрофират", дори по време на ръчно управление, когато машинните движения не са така предсказуеми.

Награда за върхови постижения в Япония на 1-ви Monozukuri Awards 2005

Окума представи на изложението в частта Продуктово и технологично развитие, в областта на машинната информация (отпускана на физически лица или групи, които преодоляват сериозни технически проблеми и разработват практически или прилагат иновативни продукти, части или производствени технологии, които не са били на разположение в миналото.