, .

CAD / CAM / CAE - софтуерни решения и технологии.

.

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Бюлетин

Анкета

Как да изглежда форума в частта, касаеща софтуера?
1. Да се раздели по категории - CAD, CAM, CAE
2. Да не се променя
3. Друго - отправете предложения

3D принтерите се преместват в офиса.

Bookmark and Share

3D принтерите се преместват в офиса


Офис-базирани устройства за 3D печат се преместват от цеховете към офиса.


Памела J. Уотърман

 


 
3D принтери в три цвята.  Снимка 3D Printing Group.
Чисто и малко място на вашето бюро. Може би вече е време за един от дните на 
потребителски ориентираните машини за бързо прототипиране. Вместо да вадите от вашия принтер двумерни чертежи и обекти, ще можете да изграждате директно тримерни реални обекти.
Вече са налични такива машини, които спокойно можете да разположите в офиса си, включвайки ги направо в електро-преносната мрежа.

Правото е на ваша страна.

Растяща и развиваща се повече от 20 години като производство, бързото прототипиране никога до сега не е било доминирано от една или две технологии. От лазерните UV фотополимери до течните пластмаси, инженерите продължават да произвеждат с нарастващи темпове компактни и уникални системи.
 
Проектиран специално за офис среда, Desktop Factory 125ci 3D принтер използва евтин източник на светлина и халогенни барабани за печатна технология за изграждане на стабилна части от смесени на прах пластмаси. Подкрепен от почти пет години на внимателна работа, потребителски ориентираните изследвания, дружеството е съсредоточило усилията си върху лесната употреба, безопасната и достъпна работа, с цени от порядка на $ 4995.
Тези офисни модели са с размери 17 инча х 25 инча х 20 инча и с тегло по-малко от 90 килограма. Излишният след работа материал се отстранява лесно с четка или с малък инструмент. Системата приема STL файл на входа, софтуера на машината ги проверява за точност, изпълнява някои възстановителни операции по файловете и управлява процеса на печат от компютър или работна станция.


 
Настолен модел Alaris 30 от Objet.

На противоположния край на времевата линия, 3D Sistems, дядото в света на бързото прототипиране, продължава поетапното пускане на нови модели, като V-Flash FTI 230 Desktop Modeler на цени от порядъка на около $ 9900. Устройството е 26 инча х 27 инча х 31 инча високо и тежи 145 килограма; максимален размер на изграждане е 9 инча х 6 ¾ инча х 8 инча.
FTI е името на технологиите, които служат за трансфер на модела от моделиера към принтера. Ключов фактор за функционирането на системата е V-Flash касетата. Тази затворена, самостоятелна касета е цялостно решение, което, според 3D Systems, консумира два до три пъти по-малко материали в сравнение с други системи за 3D моделиране и печатни технологии. Частите изглеждат почти като бяла пластмаса и може да бъдат шлифовани, пробивани, боядисани, лепени и покривани с никел. Касетата намалява принтерната поддръжка чрез включването на контрол върху износването на компоненти с висока точност.
Dimension 3D Printing Group, бизнес-звено на Stratasys, наскоро излезе на сцената с uPrint - своя персонален 3D принтер; $ 14,900. Проектиран да намали трафика в централизирана компания, uPrint системата работи тихо в офисна среда и се управлява от персонален компютър посредством Windows XP или Windows Vista.
Размерите са 25 инча х 26 инча х 31 инча, основаващи се на Stratasys FDM технологията за работа (процес на работа чрез разтопено отлагане на материали).
Като възможност по избор може да се инсталира втора тава за зареждане с материал, предлагайки гъвкавост при презареждане с материали по време на печат.
И няколко думи за офис базирана фрезова машина от Roland DGA, работеща с дърво, гипс, восък, пластмаси, както и с някои цветни метали. Нейната ЦПУ технология решава много от предизвикателствата на производството. Най-малките системи започват от $ 3145 (MDX-15) и $ 4695 (MDX-20), докато по-големите системи варират от $ 7345 до $ 36,795.


 
The Matrix.

MDX-15 има размери от приблизително 16 инча х 11 инча х 12 инча, докато MDX-20 е с размери 18 инча х 15 инча х 12 инча; теглото е съответно 21 килограма и 30 килограма. Модела е с увеличена скорост на въртене на вретеното, с по-голяма бързина и обем на работа, и с предимство, че може да работи на бюро или маса директно в офиса. Проектиран да работи с прах, уреда е създаден за безопасна експлоатация, Роланд DGA включва в стандартната си окомплектовка Wizard-базиран CAM софтуер; като за работа с него не е необходим никакъв опит с ЦПУ.
Друг система идеална за офис среда идва от Objet Geometry модела Alaris30. Objet's PolyJet Inkjet е технология, която работи чрез наслагването на фотополимерни материали в слоеве, които се синтероват с ултравиолетова светлина. После остатъчния материал лесно се отстранява с водна струя или на ръка, а пък изходните материали се доставят в запечатани от по 1 кг касети.
Потребителите доставят CAD модела във файл STL формат, след това софтуера на принтера Alaris30's, Objet Ателие, поема управлението на заданието за печат, разположението на тавата и ориентацията и. Размери на машината са приблизително 32 инча х 24 инча х 23 инча и тегло 183 килограма. В Alaris30 се продава за по-малко от $ 40,000.
Solidscape продължава да разширява пазара си за части с висока точност извън бижутата и стоматологичната индустрия, с моделите R66, T76 и T612 Benchtop. С размери 22 инча х 19 инча х 16 инча, модела R66 е верния избор, който работи със софтуер Windows и със стандартен софтуер предназначен за бижутерийната индустрия, и предлага опция за тримерен печат с обем от 6 инча х 6 инча х 4 инча. В подобен размер T76 предлага една и съща разделителна способност, но по-бързо изграждане на модела, като и двата варианта са с тегло от по 88 килограма, а малко по-големия от тях T612 Benchtop разширява границите на изграждащия се обем до 12 в х 6 инча х 6 инча, с тегло от 96 килограма.
Материалите използвани в системите Solidscape са циадна термопластична пластмаса (InduraCast), а също така и лилав восък (InduraFill), който служи като помощно вещество и се разтваря в баня от минерални масла след като модела е готов. Solidscape технологията се основава на мастилено-струен печат и печата тримерно едновременно с двете си глави. Цените започват от $ 35,650.
Обновявания в света на бързото прототипиране
• Промишленият консултант Тери Wohlers на Wohlers Associates наскоро блогва своите наблюдения на срещата на SolidWorks World, годишната конференция за клиенти на 3D CAD софтуер на Дасо за СолидУоркс. Той каза: "Ако събитието имаше тема, то тя би била 3D печата. Вие не трябва да гледате надалеч или да слушате дълго, да видите или чуете нещо за тази нова технология."
• Z Corporation ZPrints - възможността за 3D печат вече е вградена в Autodesk софтуера.


Envisiontec's Perfactory десктоп системата е с мерки 24 инча х 24 инча х 43 инча, а най-големия модел е с размер 10 инча х 7,5 инча х 8 инча. Системата използва фото-сушени смоли в избора на материали за производство на висококачествени изделия на концептуално напълно функционални части. Пост-обработката се извършва със стандартен изопропилов алкохол. Цените са от по $ 45,000.

Изграждане на модел в реално време

В SD300 3D принтери Solido използва пластмасов лист за ламиниране (доставени на ролка), за да създава грапави, но гъвкави части; свързван процес, съчетаващ лепило от касетата с тънки листа от PVC-базирани пластмаси. Суровината е листов пластмасов материал идващ в чист цвят: червен, син, черн, както и в сметанови разцветки. Готовите компоненти могат да бъдат обработени, продупчени, довършвани и боядисвани.
Входящите STL файлове се превръщат във файлове SDM и това е изходящия файл; моделите, които могат да се произведат са с максимален размер 6 на х 8 инча х 5 инча. Като цяло размерите са 18 инча х 30 инча х 16 инча, така че принтера може да бъде използван за настолен и спокойно може да се контролира от близката работна станция. SD300 не изисква специални екологични съображения и тежи 99 килограма, а цените са от $ 14,000 до $ 17,000. Solido скоро ще се пусне на пазара система с още по-ниска цена.

Настолни системи

Не точно предназначени за работа като настолни системи, но определено офис-благоприятни, са системите идващи от ZCorporation, Dimension 3D Printing Group, както и 3D Systems.
ZCorporation е известен със своята пълна системa за цветен печат, но все още предлага и монохромен модел Z310, а цените започват от $ 19,900. Като машина от по-високия клас, тя работи тихо, без прекомерна топлина, шум или опасност от химическо отравяне, и предлага пълно рециклиране на неизползвания прах.
Dimension продава пет допълнителни модела извън нейните uPrint серии, които също предлагат по-големи обеми на изграждане и произвеждане на различни части от цветни материали. В 768 серията е с размери 8 инча х 8 инча х 12 инча и използва ABS, от 1200 серия се изграждат до 10 инча х 10 инча х 12 инча в ABSPlus и Елит създава части до 8 инча х 8 инча х 12 инча, но с най-доброто ниво на детайлност. Всички модели работят на стандартните централи с вентилиране или не са необходими специални операции.
И да се върнем към 3D Systems, Projet линията на компанията на компактни системи за производство идва в пет свободно стоящи модели с промени, насочени към стоматолози, бижута и механични индустрии. Въз основа на Multi-Jet технологиите за моделиране, тези системи работят с една или повече от пет вида на наличните материали. Изграждания обем е 12 инча х 7 инча х 8 инча.
Така че, независимо дали искате да създадете буквално части на вашия работен плот или сте доволни да споделите малко пространство с принтер, вие ще намерите завладяваща гама от възможности, които предлагат бързо производство директно в офиса ви.