, .

CAD / CAM / CAE - софтуерни решения и технологии.

.

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Бюлетин

Анкета

Как да изглежда форума в частта, касаеща софтуера?
1. Да се раздели по категории - CAD, CAM, CAE
2. Да не се променя
3. Друго - отправете предложения

5 неща, които трябва да знаете за CAD софтуера.

Bookmark and Share

Платена публикация. 

Може да се налага да изразходвате по-голяма част от времето си за промени по дизайна вместо да

създавате нови проекти. Но с необходимия 3D CAD софтуер можете да решите този проблем – както е

много други.

 

Ако сте проектант, работещ в „типичната” производствена компания, вероятно използвате 60% до 80 % от своето време за актуализация и оптимизация на стари проекти или за промени по инженеро-технически поръчки, вместо да създавате нови дизайни. Проучвания из цялата индустрия, както и PTC анализи потвърждават този изненадващо тревожен факт. За избягване на тази толкова голяма част от вашия ден, посветена на промени по дизайна, вие се нуждаете от 3D CAD система, която да улеснява и ускорява процеса на промяната. Но това е само едно от затрудненията, които проектантите могат да решат с използването на усъвършенствания 3D CAD софтуер. Ето пет съществени характеристики на най- добрата в категорията 3D CAD система и как тя ще ви позволи да се фокусирате върху това, което умеете най-добре: проектиране на нови продукти.

1. “Лесен за използване” не означава “опростен”

В миналото под “лесен за използване” CAD софтуер се е разбирало функционално - ограничен CAD софтуер. Но днес CAD софтуерът предлага функционалност, която е много над това, което се е предполагало за възможно преди 10 или 20 години. За да бъде днешният 3D CAD софтуер лесен за използване и едновременно с висока функционалност, е предизвикателство, което само малък брой доставчици на CAD софтуер могат да изпълнят. Но най-добрият софтуер ще е този, които съчетава познатите команди за нови потребители и фини настройки в менютата за опитни потребители, които искат да работят бързо.

Решение: Бързо и ефективно

Вашият 3D CAD софтуер трябва да може да ви осигури „богата” функционални възможности, която да е лесна за достъп и  управление. Например, софтуерът трябва да ви позволява да проектирате заварки – заваръчни съединения – във вашия модел и   след товаавтоматично да добавя информация за заварката към проектната документация и последващ анализ на конструкцията.

2. 3D CAD дизайнът трябва да е едновременно стабилен и преносим

Днешният интелигентен CAD софтуер трябва да улеснява – а не да затруднява – повторното използване на дизайна. Той прави  това чрез събиране на информация за модела по време на вашата работа и след това като използва тази информация прави повторното й използване по-лесно. Той ще улесни процеса като осигури достъп до стари проектни данни чрез новите версии на софтуера.

Решение: Стабилно, но и с пренос на дизайна

Потърсете CAD софтуер, който ви позволява да събирате информация за скоби, крепежни детайли или други компоненти, които сте включили във вашия монтаж и след това ви ги предлага за следващи проекти със подобни компоненти и монтажи. Един по - усъвършенстван CAD софтуер ви позволява да пишете бележки директно на вашия 3D модел и така идеята на вашия проект става ясна за бъдещите потребители на този модел, дори те да използват по-нови версии на софтуера.

 

3. CAD софтуерът не трябва да затруднява промените

Промяната е част от живота и промени по CAD моделите могат и възникват през целия цикъл на проектирането. Средството за избягване на изгубено време за извършване на промени е ефективното управление на вашите CAD данни. За да се направи това се изисква видимост на структурите на файловете с данни и наличието на надеждни механизми за автоматична актуализация на дизайна.

Решение: “Контролирани” промени

Днешните пакети ефективен 3D CAD софтуер ви предоставят инструменти за разглеждане на вашите йерархии и ви дава избор при посочване на автоматичните актуализации. По този начин можете лесно да изключите свързаността, например, за да запазите локална промяна и да избегнете актуализация на другите модели.

4. Не е необходимо да използвате и най-сложните функции

3D CAD софтуера трябва да ви предостави пълен комплект инструменти за проектиране, независимо дали произвеждате пластмасови играчки или двигатели за състезателни коли. Но ако се налага да спрете и да потърсите помощ извън вашето приложения за анализ или производствени ограничения или по други въпроси, вие не само губите време и може да предизвикате грешки при прехвърлянето на данни, но вие потушавате творческата мисъл, която е катализатора за вашата работа.

Решение: Дизайн без компромиси

Идеалният 3D CAD софтуер съчетава здраво геометрично ядро с пълен комплект приложения за дизайн и анализ – всички те достъпни в рамките на оригиналното CAD приложение.

5. Поддръжката не трябва да ви доведе до фалит

За 3D CAD софтуера под поддръжка трябва да се разбира нещо повече от добавяне на коригиращи файлове за сигурност. Тя трябва да включва инсталирането на нови приложения, преминаване към PLM (управление на жизнения цикъл на продукта) системи и дори интегриране с финансовите и процесите по бизнес планиране. Поддръжката не може да бъде второстепенен приоритет, тъй като вашият CAD софтуер директно отговаря за качеството и конкурентното диференциране на вашите продукти.

Решение: Цялостна поддръжка

Висококачественият CAD софтуер улеснява инсталациите чрез разрешаване на изтегляне от мрежата и улеснява ново интегриране посредством ефективни инструменти за преминаване към по-сложни приложения и системи.

Pro/ENGINEER® : Опростен, ефективен, свързан

Чрез вграждането на ефективни функции, достъпни за всеки един от вашия екип Pro/ENGINEER рационализира жизнения цикъл на дизайна на продукта без да ограничава вашите проектни възможности и без да ви забавя. Pro/ENGINEER е единственото решение без компромиси – което означава, че вие получавате всички ефективни и водещи заиндустрията функции без да се лишавате от характеристиката за лесно използване. Той е опростен и високо ефективен в същото време, освен това помага на вашите проектанти да останат фокусирани – върху своите идеи и да проектират процеси, които могат да превърнат идеите в реалност.