, .

CAD / CAM / CAE - софтуерни решения и технологии.

.

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Бюлетин

Анкета

Как да изглежда форума в частта, касаеща софтуера?
1. Да се раздели по категории - CAD, CAM, CAE
2. Да не се променя
3. Друго - отправете предложения

Abaqus CAE .

Bookmark and Share
 

Abaqus CAE

CAE анализ на базата на конструкцията представя нова технология

от Франк Popielas

 

 


Abaqus FEA образ на Двигател модел, използван от Дана Холдинг Corporation.Отделът, CAE на инженерната компания извършва два времево вързани НРС процеса сравнявайки ги; те използват подобни модели и е установено, че софтуерните ъпгрейди драстично намаляват броя на ядрата, необходими за анализ.

Инженерингови фирми, както и всички останали засегнати от сегашната икономика, търсят начини за контрол на разходите. И много от тях искат да намаляват посредством орязване на компютърната техника за (CAE) ресурси, и особено потърпевши са CAE инженерите, които обаче могат да се разглеждат като ключа към бизнес оцеляването днес. В действителност, CAE инженерите могат да се считат за най-добрата застраховка за нововъзникващата конкуренция, особено когато климатът се подобрява.

Анализ ориентирания дизайн ще ви държи фокуса върху наистина важните неща сега: продуктово качество, икономически ефективна работа. Една добре развита CAE система позволява да проектирате вашия продукт правилно предварително и да го изпробвате виртуално, преди да започнете създаването на прототипи. Това помага за управляването на разходите без това да застрашава бизнеса.

 

Намерете свое "сладко място" за взаимодействие CAE


В определена икономика е важно да се установи "сладко място" за вашата НРС (High-Performance Computing) система, тъй като днес се работи с големи и сложни модели.НРС, които се използват в тандем с подходящия софтуер, ще ви дадат правилното мащабиране и ефективност на CAE системните изисквания. Комбинацията от тези два елемента определя вашето сладко място, взаимодействието на хардуера, софтуера и инженеринговите разходи, които ви дават най-ниския разход на единица продукт.

Един критичен начин да се увеличат съществуващите НРС инвестиции е минаването към ъпгрейд за най-новите софтуерни версии, които правят ефективността от използването на хардуера най-добро, намаляват на разходите за единица хардуер и софтуер. Последните развития в областта на софтуера са засилването на ефективността още повече, до точката, където хардуерните разходи са само малък фактор в разходите за симулация като цяло.

Преди две години Дана Холдинг Корпорация на Толедо, Охайо, извършили софтуерно/ хардуерно проучване по показател използването на Abaqus FEA от SIMULIA за базов модел на двигател. По това време, ние идентифицирахме "сладко място" на около 64 ядра. По-рано тази година завършихме бета тестване на последната версия на софтуера от Abaqus (V6.9) и установихме, че по същество за едни и същи модел, са необходими около 32 ядра - на половина от това, което ние използвахме преди две години. НРС е предоставил известна степен на по-добро управление на хардуера от една страна, но основната причина за намаляване на разходите са направените подобрения в софтуера.

 


Тази графика показва времето , необходим за FEA анализ (в този случай Abaqus V6.7) на двигателен модел и цената на софтуера и хардуера, нужни за стартиране на работа.Имайте предвид, че с тази по-ранна версия на софтуера минималната цена (известна като "сладко място") не се е случвала за 64 ядра, които са били използвани.

 

Преди, след като минахме нашето CAE "сладко място", разходите ни се увеличиха отново. Но с подобрената мащабируемост на най-новите софтуерни версии на Abaqus , в съчетание с подобренията в хардуера за управление на място, ние намираме, че разходите остават почти плоски по хоризонталата на времето. С тази система можем да използваме допълнителни ядра за да се ускорим нашата симулация, когато сме под натиска да отговорим в срок, при това без да увеличим нашите разходи.

Увеличаване на CAE ресурси по този начин със сигурност е по-лесно за големите OEM производители, отколкото за по-малките компании. Но това не е достатъчно - просто да имаме средства: трябва да бъдате добре организирани за да ги използвате ефективно. На Дана ние сме сигурни, че винаги, когато има нова версия на софтуера, нашият глобален CAE екип работи винаги с последните ъпгрейди. Започнахме да инвестираме в CAE по-целенасочено преди десетина години и сега сме на мястото, където нашите хардуерни и софтуерни задачи работят в тясно сътрудничество със системата, която ще даде възможност на всички членове на екипа лесно да комуникират един с друг.

 

Как деблокирането на CAE спаси бизнеса?


Един пример за това как този вид дългосрочна стратегия за развитие на CAE се отплаща - може да се види в един голям наш клиент.В миналото те губили време и пари, за да изкарат даден продукт на пазара, като при това той вече не е бил на такава печалба или конкурентен в своята област.

За да оцелеят, те напълно са преосмислили начинът, по който правят бизнес и те го промениха, като направиха с деблокирането на силата на CAE. Те биха могли да преминат по традиционния начин на стремителни разходи, като просто съкращават персонала, и те са намалиха все пак числеността на персонала, до известна степен. Но те също така преразгледаха начина, по който те разпределят съществуващите ресурси, промениха манталитета им относно остарелия поток от информационни данни по метода проба-грешка, за да поставят нов акцент върху предварителното проектиране. Те започват да инвестират в CAE технологии, като използват инженерни анализа за проектирането, като така оптимизираха своите продукти на компютъра.Това им помага да поддържат разходите под контрол, докато изградждат основите на новата технология.

 


Тази графика показва подобен анализ на разходите.
Това значително подобрение е в голяма степен в резултат на софтуерни ъпгрейди.

 

CAE е ключът към значително намаляване на оперативните разходи на тази фирма, а още по-важно, за постигане на дългосрочен успех, както и изграждането на по-добро качество на продуктите. След няколко години, компанията е удвои пазарния си дял.

 

Инвестиране в CAE насърчава възстановяването.


Как може да започнете да инвестират в CAE по време на икономически спад?Трябва да се върнем назад и да погледнем в голямата картина: дори ако имате само един малък екип CAE, трябва да ги подкрепяте сега, защото те са отправна точка за бъдещето на компанията. Но първо се уверете, че сте установили основни техники за симулация и стандарти, които отговарят на вашия продукт. Едва тогава следва да търсите система за НРС, която ще подкрепя тези нужди.

Макар и да не може да видите незабавни резултати в текущия спад, всяко забавяне ще изложи вашия бизнес по-нататък. Фирмите, които са установили CAE по-рано ще направят възстановяване в съответните им области. .

Разходите за хардуер и софтуер се сливат. Какво е "сладко място" на вашата фирма за даден продукт? Каква ще бъде възвращемостта за Вашата инвестиция? Въпреки, че е трудно да се сложи точна цифра за връщаемостта, защото тя е в зависимост от това как и колко добре, се използвате от CAE приложенията, но все възвръщаемостта на инвестициите в рамките на две години изглежда много вероятнои се счита за напълно оправдаена. Така че, за да ръководите вашия CAE екип, трябва да ги подкрепяте за да поддръжат нивото, така че да бъдете готови, когато икономиката се възстановява отново.