, .

CAD / CAM / CAE - софтуерни решения и технологии.

.

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Бюлетин

Анкета

Как да изглежда форума в частта, касаеща софтуера?
1. Да се раздели по категории - CAD, CAM, CAE
2. Да не се променя
3. Друго - отправете предложения

VERICUT 7.0.1.

Bookmark and Share

 

VERICUT 7.0.1 има няколко функционални подобрения, които увеличават способността на производствените инженери да развиват, анализират, да проверяват и документират програмирането с ЦПУ и процеса на обработка. Нововъведенията опростяват утвърждаването дори и на най-сложните конфигурации, с цел да се постигнат по-добри резултати и да се намали времето, прекарано в програмирането и в циклите на обработка.

 

NC Програма Преглед Подобрения

Създаване на планове за инсталиране с размери

Нов инструмент за настройка Уизардс

АВТО-Diff ™ Precision

Симулирайте Тапинг

Групови пътувания Граници

Още Мощен X-шублер

CAD / CAM интерфейси & актуализации
Други Подобрения

 

 

NC Програма Преглед Подобрения


Новата опция "NC преглед на програма" предлага възможност да обработим NC програма във VERICUT, без всъщност да представя симулация на материала, който се отстранява. Тази "бърза проверка" е много бърза и използва много по-малко памет. Когато сме в режим за предварителен преглед, VERICUT показва пътя на инструмента от NC програмата над парта. В края на прегледа VERICUT влиза в режим на готовност "NC Преглед на Програма". Прегледа прави проверки за колизии, минимален излишък и открива случаи, в които зададените ограничения са превишени.

 

Няколко нови комунални услуги са добавени към "NC Program Info Window". Те включват: калкулатор, и лесно конфигурирано текстово оцветяване, проверка на синтаксиса и блок за преномерирането. Синтаксисът проверява за възможността за проверка на NC програма за синтактични грешки на базата на дефинирани от потребителя критерии. Тази функция е достъпна от NC Program Review Editor. Можете да включите/изключите VERICUT определени правила за проверка на синтаксиса (условни грешки) и да дефинирате специален синтаксис за проверка за условни грешки. За тези, които създават и редактират ръчно NC програми, сега те могат да си позиционират инструмента върху парта използвайки прозореца MDI и да трансферират създадените NC блокове директно в NC програмата.

 

 

Нов инструмент за настройка


Milling Tool setup wizard, който е представен във VERICUT 6.0, добавя един нов Tool Setup Wizard. Новото настройка ви дава възможност за лесно зареждане или промяна на инструментите или да промените позицията на инструмента в магазина и главата. Можете също така лесно да създадете модел на главата на машината.

Tool Manager също е подобрен, за да ви позволи да описвате формата, позицията и ориентацията при водно рязане.

VERICUT вече поддържа симулация и анализ на tapping операции. Tapped дупките са визуално разграничени от другите отвори: drilled/dored/reamed VERICUT проверява за правилните подавания и посока, когато работи с tap инструмент, а също така открива предварително, ако таp отвора за пробиване е твърде малък.

 

 

Още по-мощен Х Caliper


X-CALIPER ви позволява да се измери дебелината, обема, дълбочината, пролуките, разстоянията, ъглите, диаметрите на отворите, ъгловите радиуси, грапавостта и др. , като във VERICUT 6.2 вече може директно да измервате дълбочината на слепите отвори толкова добре, колкото и горната и долната част на радиуса на една фаска на даден отвор. Кликването върху отвор ви изпраща направо в точката, явяваща се център на диаметъра.

X-шублера може да се използва за измерване на разстоянието между инструмента и заготовката и показва характеристиките на tap отвора.

 

Създаване Setup Plans с размери


Нов Setup Plan window е добавен, за да ви дава възможност да добавите размери или бележки при създаване на чертеж. Инсталационният план се съхранява в сесията на VERICUT и може да се възпроизвежда в доклад от/на VERICUT.

 

АВТО-Diff ™ Precision


АВТО-Diff ви дава възможност за автоматично откриване на разликите между конструкцията на CAD модела спрямо симулацията във VERICUT. Отделен цвят може да бъде определен за тези функции.

Освен това, конструкторския  модел вече се движи с обработваната заготовка. Той също се движи и със заготовката, когато тя се обработва ръчно чрез Мodeling Window.

 

 

Граници


Границите на движение са в двете G-Код Настройки за машината. Можете да поставите условия за пътни ограничения и да активирате различни групи от лимити, които да използват макроси.