, .

CAD / CAM / CAE - софтуерни решения и технологии.

.

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Бюлетин

Анкета

Как да изглежда форума в частта, касаеща софтуера?
1. Да се раздели по категории - CAD, CAM, CAE
2. Да не се променя
3. Друго - отправете предложения

Производствен успех въпреки трудната икономическа среда.

Bookmark and Share

Производствен успех въпреки трудната икономическа среда

Сред бързо развиващите се технологични компании: отидете сред производството.

от Сюзън Смит |

 


Един инженер премахва части от Stratasys Фортъс 900mc машина, която е предназначена за директно цифрово производство (DDM).   Изображение с любезното съдействие на Stratasys

Днес, основна тема на разговор е как всички ние да преживеем тези трудни времена. Но въпреки икономическата стагнация, засягаща всички, някои компании в сектора на бързите технология поддържат успешни операции.

Редица фактори са в микса: Традиционните пазари като космическите изследвания, и този на лекарите и стоматолозите все още се развива добре; компаниите работещи в сферата на бързото създаване на прототипи (RP - Rapid Prototiping) се прехвърлили от изграждането на концепцията на моделите към производство на крайни продукти; бюрата за услуги са по-популярни и многобройни, защото разполагат с инструменти, които помагат на потребителите да рационализират процесите, а това спестява време и пари.

 

Преместване на RP в преработващата промишленост 

Шейн Глен, директор в Stratasys каза, че независимо от цялото отрицателното въздействие върху световната икономика, те изпитват тенденция към бързо нарастване на производството с високи темпове при това.

"Ние сме традиционен производител на оборудване с технология, която не е непременно нова, но, която предлага голяма стойност за крайния потребител", каза Глен. "Крайните потребители, които в миналото са използвали нашата технология в етап на проектиране и инженеринг при разработването на новите продукти са взели тази технология и ще я включват в последните етапи на производството и ще я използват за производство на крайни изделия."

"Нисък и висок клас системи за производство се базират на отлагането по стопяем модел (FDM - fused deposition modeling), технология която се използва при подобни работни процеси. Stratasys се отнася до техните големи системи (Фортъс) като 3D системите им за производство и по-малките, по-ниски в ценови аспект системи - 3D принтерите (uPrint).

Глен каза: "Имаме нов плавен растеж, ... всичко е относително, ние живеем в среда, която никой от нас някога е срещал. Това е безпрецедентно, което се случва в световен мащаб и във финансовите пазари и производството. Stratasys се справя добре ... в сравнение с това, което се случва в цялата икономика. "

През Q4 на 2008 г., според Глен, поръчките за поддръжка (а от тук и приходите) са се увеличили вследствие на увеличенатаа база на инсталираните системи.

 


Изображение любезното съдействие на Quickparts

Трябва да се измери целевата група от клиенти, за които 3D печата е сравнително нова технология и чиито фокус е концепционното моделиране и прототипиране. В тази икономика, такива фирми са склонни да направят тези покупки, според Глен. Преди няколко години, ниския клас за 3D печат бе по-бързо нарастващата част от бизнеса на Stratasys.  

Стратегически, Stratasys направи значителна промяна от разпространеняваните модели, като не продава директно, а работи с дистрибутори на марката Фортъс.

"Направихме значителни промени само и то само в последните шест до дванадесет месеца ...", обясни Глен. "От друга страна ... ние също така направихме някои големи промени (осигуряване на по-добър продукт, който е по-лесно достъпен) с най-новите ни продукти, uPrint. От друга страна, ние ще продължим да развиваме нови приложения, за да следваме производствените тенденции. "

uPrint модела на тримерен принтер е достатъчно малък и се побира на работния плот, и е много лесен за използване.

Вицепрезидент за Северна Америка Джим Fendrick каза: "Аз не съм виждал намален интерес към нашите продукти. Има много нужди в промишлеността, но сега там се наблюдава рязък спад на финансовите средства, давани за нови неща. Трудно е да отидете на борда на директорите и да попитате за половин милион долара за оборудване, веднага след уволнението на 2000 души. Това е голяма промяна, която съм виждал. "

Икономиката в момента кара компаниите да се въздържат от наемане на хора. Индустрията на дружеството ни включва компоненти за медицински и космическите изследвания и "други". "Медицинския сегмент е все още силен, космическите изследвания също за сега вървят, както и средствата за тях" съобщава Fendrick.

 


Титанова спирачка за мотоциклет, произведена по метода на прякото лазерно синтероване на лазерна машина от EOS.   Изображение любезното съдействие на ЕОС

Един положителен аспект в медицинската промишленост на това откритие, е че то има много нови приложения за EOS оборудването. Някои стоматологични лаборатории са заменили процеса на леене на протези и корони с метода на синтероване им с оборудване от EOS , което позволява по-точно, по-бързо, и по-евтино да се произвеждат протези и корони. В областта на медицината, съществуват множество проекти за използване потребителски уреди инструменти за импланти.

EOS наскоро обяви, че Морис Technologies, Inc са закупили EOSINT M 270 система за лазерно синтероване на титан. Говорителят на Морис технологии Грег Морис заяви, че годишното търсене на лазерното синтероване и свързаните с това услуги се е увеличил. Новата система ще бъде използвана за оферти свързани с бързото създаване на прототипи и производството на титан до космическата и медицинската промишленост.

 

Материали и проследяване на


Производствените процеси са разработени по съответни удостоверения за типовете материали, разполагат с информация за партидните номера, и удостоверените температури за синтероване на материала. Всеки слой, който се нанася при процеса може да има различни параметри, изискващи сертифициране. "Цялата информация трябва да се проследява," каза Fendrick. "Ние трябва да разработим оборудване за измерване на температурата в различните части на цялата документация, като тези процеси изискват изменения на нашето оборудване за да е в състояние то да работи по-добре."

Fendrick каза, че и софтуера, и хардуера са засегнати от тези промени. Ако се получава нов вид материал, което ще изисква по-мощен лазер, от колкото ще и трябвана компанията, то също така ще се изисква промяна на хардуерната обезпеченост за събиране на информация с допълнителни датчици.

"Има много нови интересни неща и приложения, които бяха направени до сега", каза Fendrick. "Не съм притеснен за оцеляването.... Гледайте разходите, поддръжката на клиентите, доставката на добри продукти и ще се оправите. "

 

Бързи Услуги


Бързо прототипиране и услугите свързани с него се разпространиха значително през последните години. Тези бюра за услуги се справяха добре и разрастнаха за да отговорят на нарастващото търсене на потребителски и масово произвеждани части.

"Ние правим едно и също нещо като Home Depot, но ние го правим с потребителски части за инженери, които развиват своите продукти", обясни Патрик Хънтър, председател на продажбите и маркетинга.

Хънтър, са описани като дружеството "виртуален производител" за потребителски части. "Нашият бизнес модел се основава на излишен капацитет на пазара, така че ние можем да осигурим най-добрата цена и обслужване на нашите клиенти за техните потребителски нужди," каза той. "Ние не разполагаме с техника, не сме и традиционен производител - ние служим на клиентите във високия клас на продажбите и висококачественото им обслужване до управлението на проекти и сме партньор на най-добрите на пазара. "

Инструменти за рационализиране на работните процеси

 


Морис технологии има няколко EOS M 270 системи, които дават възможност на компанията да произвежда бързо титанови части за аерокосмически и медицински клиенти. Изображение любезното съдействие на Морис технологии