, .

CAD / CAM / CAE - софтуерни решения и технологии.

.

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Бюлетин

Анкета

Как да изглежда форума в частта, касаеща софтуера?
1. Да се раздели по категории - CAD, CAM, CAE
2. Да не се променя
3. Друго - отправете предложения

eDrawings Professional

eDrawings Professional  - стандарта в 3D света.

Представител - "CAD ДАЙДЖЕСТ"

 

От 01,08,2009 г. редакцията на списание „CAD ДАЙДЖЕСТ” e представител за България на eDrawings Professional за всички типове CAD системи.

 

eDrawings е първият имейл ориентиран инструмент за споделяне на 2D и 3D данни. За разлика от CAD файловете, eDrawings файловете са компактни и поради това лесни за  изпращане  по електронната поща. Обикновено тримерните eDrawings файловете са с около впечатляващите 95% по-малък обем от колкото тримерните първоизточници от CAD програмата. Сравнени с формати от типа на pdf и tif eDrawings информацията е интерактивна, позволявайки на получателя да работи върху 3D файла.

С професионалната версия на eDrawings Вие можете да:

1. Споделяте продуктовата 3D конструкция (файл, сглобена единица и т.н.) чрез имейл директно.

2. Получавате обратна връзка с написани съответни коментари направо в тримерния файл.

3. Управление, придвижване и коментари от членовете на екипа.

4. Достъп до всеки, който има отношение към съответната информация.

5. Работа с единични детайли и файлове, със сглобени единици, експлоуд статус, чертожна документация; разрези и сечения; клип план, анимиране и т.н. (всичко това се извършва в програмата eDrawings).

6. Измерване на геометрията, дължини, разстояния, площ, обем, маса (на базата на зададен материал в съответния CAD пакет).

7. Премахване на инструментите за измерване и заключване на файла с цел протекция на информацията.

„eDrawings много бързо се превърна в стандарт в 3D комуникацията и сътрудничеството”, споделя Прамод Рао, директор в Геометрик. eDrawings поддържа всички известни CAD платформи, като:

 

Pro/ENGINEER,

SolidWorks

Siemens PLM/NX/UGS

CATIA

Solid Edge

Autocad

Inventor

Kopmas

Top Solid

 

и мн. др.

 

eDrawings е уникален продукт за връзка и споделяне на CAD данни и информация започвайки от двумерните чертежи и стигайки до 3D моделите. Информацията минала през eDrawings е с много висока степен на компресия, което позволява лесното и изпращане през електронната поща. Когато гледате през eDrawings Viewer, то Вие разполагате с инструменти от типа на 3D Pointer, Virtual Folding, Animated Drawing Views, и т.н. които помагат на получателя на файла да разбере и управлява данните, които е получил без да разполага с CAD програма. eDrawings файловете създадени през eDrawings Publisher add-in, работят като плъгини към повечето от CAD продуктите, някои от които бяха споменати по-горе. Веднъж създаден eDrawings файла може да бъде изпратен към всеки посредством електронната поща. Подпрограмата за преглед може да бъде вградена направо в eDrawings файла, така че те могат да бъдат разгледани от всеки, който има Windows операционна система. Не се нуждаете от нищо допълнително.

eDrawings Professional е разширение към eDrawings Viewer което позволява още доста допълнителни възможности, някои от които бяха отбелязани по-горе – основно пълни опции за измерване; заключване на файла и мн. др. eDrawings Professional включва също така и разширени екстри за преглед и визуализация, като динамично преместване на компоненти, динамични разрези и сечения и т.н.

Информацията може да бъде експортвана също така и като изпълним файл exe и html, което облекчава още повече комуникацията, защото така получателя на файловете няма нужда нито от CAD програма, нито от eDrawings.

 

Преглед

Преглед и печат на файлове:

SolidWorks

AutoCAD – DWG и DXF

Pro/ENGINEER,

Siemens PLM/NX/UGS

CATIA

Solid Edge

Inventor

Kopmas

Top Solid

и др.

 

 

Чертежи

Отваряне на индивидуални изгледи в чертежи и подредбата им съобразно Вашите предпочитания или eDrawings автоматично ще подреди всички изгледи, разрези, сечения интелигентно с последваща възможност за печат и/или експорт.

Хипер връзки

Бързо кликване върху всяка бележка върху детайла ще отвори веднага кореспондиращата подчертана информация, позволявайки навигирането лесно.

3D Pointer

Лесно разпознаване на геометрията в множество чертежи, допускайки лесна интерпретация, когато правим сравнения.

View Design Analyses

Лесен преглед на инженерните анализи създадени от COSMOSWorks® и COSMOSXpress.

View MoldflowXpress Output

Преглед на изходящата информация от MoldflowXpress.

Запис в STL и други формати.

Сериозни предимства на eDrawings при бързото прототипиране – директен запис на данните в STL, TIFF, JPEG, или BMP.

Създаване на точни представяния на 2D и 3D данните до всеки, който ги иска с възможност за точни измервания.

Коментари директно върху 2D и 3D файла, с опции за одобрения и т.н.

Протекция на CAD данните.

Динамични разрези.

Транслация и ротация на детайла; транслация и ротация на компонентите в сглобена единица; директното им влачене с мишката.

Експлоуд статус.

Определяне на масата, площта, плътността и обема на елемент или на цялото асембли.